اولین فروشگاه اینترنتی ارائه کالا و خدمات کشاورزی (ارسال رایگان)

جستجو   :  

ذرت

 

طبق پیش بینی های به عمل آمده تا سال 2050 میلادی ، جمعیت کره زمین به 9.7میلیارد نفر خواهد رسید .این رشد سریع جمعیت در جهان نیازمند اندیشیدن تدابیر لازم برای تامین غذای بشر در سال های آتی می باشد. ( وب سایت سازمان ملل2019).

در همین راستا با توجه به اهمیت غلات در سبد غذایی بشر، ما تصمیم داریم به صورت سلسله وار شرایط، محیط کشت، آفات و امراض گیاه ذرت را با نگاهی نو ارائه دهیم.

 اکنون به معرفی این گیاه می پردازیم.

گیاه ذرت جز خانواده گندمیان یا گرامینه با نام علمی ...  است. ذرت پر محصول ترین غله جهان به شمار می اید که به دلیل بالا بودن عملکرد دانه و ماده خشک و همچنین ارزش غذایی متنوع در خصوص کربوهیدرات ها و روغن خوراکی در اقتصاد کشاورزی کشور های مختلف جهان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 از میان غلات تنها گیاهی است که در مکزیک و گواتمالا تکامل پیدا کرده است و از نظر میزان تولید در جهان بعد از گندم و برنج در رده سوم قرار دارد.

از تولید کنندگان عمده این محصول در جهان، کشور هایی نظیر امریکا ، روسیه ، برزیل و کشور های حوزه بالکان، چین، رومانی، ایتالیا و آفریقای جنوبی به شمار می آیند.

 در ایران ذرت معمولا در استان های گیلان ، مازندران، گلستان ، خوزستان، کرمانشاه و خراسان تولید می شود.

در علم کشاورزی تقسیم بندی های مختلفی برای گیاه ذرت وجود دارد و اکنون ما از نظر ویژگی های بافت آندوسپرم و  دانه، ذرت را به گونه ای ساده به شش گروه طبقه بندی کرده ایم:

 1-ذرت بوداده که به احتمال زیاد براثر جهش یا موتاسیون بوجود آمده که برای تهیه پاپ کورن یا ذرت بوداده مورد استفاده واقع می گردد . در این ذرت آندوسپرم سخت آندوسپرم نشاسته ای را در برگرفته است.

-       2-ذرت دندان اسبی : این نوع ذرت معمولا در ایالات متحده آمریکا تولید می شود.و دارای مخلوطی از نشاسته نرم و سخت می باشد.آن بخش از آندوسپرم که دارای نشاسته سخت است ، پروتئین بیشتری دارد.

-        3-ذرت نرم یا آردی : این نوع ذرت به این دلیل که در رنگهای مختلف یافت می شود برای تزیین غذا ها از آن استفاده می گردد همچنین چون آندوسپرم آن نرم است می توان آن را برای خوراک دام نیز به کار برد.

-       4-ذرت شیرین: دارای آندوسپرم شیرین ، قندی و براق بوده و نسبت به ذرت ها ی دیگر حالت نشاسته ای ندارد ذرت شیرین انواع مختلفی دارد که به صورت تازه کنسرو شده و منجمد مورد مصرف قرار می گیرد.

-       5-ذرت مومی : آندوسپرم این نوع ذرت از نظر ظاهر به شکل موم می باشد و حالت چسبنده و نرمی دارد این نوع ذرت جدا از مصرف خوراکی  در صنایع چسب سازی هم مصرف می شود.

6- ذرت سخت: تمام آندوسپرم این نوع ذرت که در مرکز دانه می باشد با لایه سختی از آندوسپرم پوشیده شده است دانه های رسیده این ذرت ، گرد ، صاف و کهربایی هستند.

ادامه بحث را حتما دنبال کنید.. دوستان عزیز

منابع:

1-میرزا زاده، علی ، راعی، یعقوب.(1399).ارزیابی برخی شاخص عای تولید محصول ذرت علوفه ای در سیستم بدون خاکورزی.نشریه دانش کشاورزی و تولید پایدار جلد 30 شماره 1.

2-فتحی، امین،براری تاری، داود،فلاح،هرمز، نیک نژاد، یوسف.(1397). تاثیر نظام های خاکورزی و کود شیمیایی بر خصوصیات کمی و کیفی ذرت. مجله علمی پژوهشی اکو فیزیو لوژی گیاهی، سال دوازدهم ، شماره چهل.

Daneshnameh.roshd.ir-3

 

تاریخ درج  :  1399/8/18  
تعداد بازدید تا کنون :161

 
ارسال نظر 
نام شما :
آدرس ایمیل :
متن پیام  :

   
تصویر امنیتی
فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید

سبد خرید

بستن (Esc)
  • سبد خرید شما خالی است

ورود

بستن (Esc)

Scroll To Top